Officiële lancering Portal Analyzer

In de afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de release Portal Analyzer 2020.1. Een nieuw product dus voor u misschien ook onbekend. Daarom een kleine introductie in wat het product voor u kan betekenen.

De Portal Analyzer is ontwikkeld met het idee om organisaties te helpen bij het beheer van hun portaal. Een portaal geleverd door de leverancier Esri. De applicatie geeft u overzicht wat er allemaal beschikbaar is in het portaal qua content, gebruikers of groepen.

Maar alleen overzicht is niet het enige. Overzicht hebben en hier in kunnen zoeken en filteren is heel waardevol. De toegevoegde waarde van de Portal Analyzer is om relaties te leggen. In een eenvoudig overzicht zie u wie er lid zijn van een groep, welke items tot een groep behoren. De meest krachtige relatie is dat Portal Analyzer kan aangeven welke services worden gebruikt in een webmap. Of welke webmaps gebruiken maken van een bepaalde feature service.

Een aantal use cases waar de Portal Analyzer bij kan helpen zijn de volgende:

  • u wil een gebruiker verwijderen van uw ArcGIS Online-portaal maar de gebruikeris nog eigenaar van items/groepen. Via een filter kunt u snel de items van deze gebruiker vinden, de item-pagina kan vanuit de applicatie geopend worden en dan kan u de eigenaar aanpassen
  • een feature service gaat aangepast worden en er zijn webmaps met popup’s. De Portal Analyzer kan u tonen welke webmaps gebruik maken van deze feature service zodat u snel de juiste webmap kan openen en aanpassen

Er is een trial-licentie beschikbaar voor de applicatie om Portal Analyzer zeven dagen kosteloos uit te kunnen proberen.

Neem contact met ons op via de contact-pagina indien u vragen heeft of graag een online demonstratie zou willen zien.

Geef een reactie